2018
İstanbul Gergi tavan malzemeleri, gergi tavanda kullanılan malzemeler.Son zamanlarda evlerde iştyerlerinde tüm dekoratif alanlarda kullanılmaya baslanan gergi tavan tavanlara renk katarak yeni bir farklılık getirmiştir.Gergi tavan malzemeleri olarak dikkat edilmesi gereken hususlar malzeme mikron kalınlıkları yuksek baskı kalitesi ve arkasında kullanılan aydınlatmanın önemi bu saydıklarımız gergi tavanının ayrılmaz parcalarıdır.bir bütünde eksik olunca göze çarpan eksiklik meydana gelir ve hemen dikkat ceker.
İstanbul Gergi tavan kumaşı beyaz renkte üretilip genelde 320 cm genişlikte ve 100 metre boy olarak üretilmektedir.üretilen beyaz kumaş üzerine ultra viyole baskı sistemi ile baskı makinelerinde istenilen baskı yapılmaktadır.gergi tavan malzemesi kumaşı üzerine baskı yapıldıktan sonra yüksek frekans kaynak makinelerinde etrafına plastik fitil dikilmektedir bu plastik fitil montaj esnasında kullanılan profil içine ısıtılarak monte edilmesi için kullanılan plastik bir üründür.bu işlem tamalandıktan sonra gergi tavanımız montaja ahazır hale gelmiştir.uygulama yapılacak olan yere alüminyum profiller vidalandıktan sonra gergi tavan uc köselerden takmaya baslanarak ve gergi tavan ısıtıcı malzemesi ile ısıtılarak ve montaj spatulası kullanarak profil içine yerlestirilir. ve montaj tamamlanır.istanbul gergi tavan.
Gergi tavan Malzemelerinin Kullanımı
Gergi tavanlar, ana tavanın hazırlanmasını gerektirmez . Akılda tutulması gereken tek şey, üzerine hiçbir şeyin (örneğin toz veya sıva) düşmemesini sağlamaktır. Levhaların kurulacağı duvarların düzleştirilmesi gerekir. Montaj sırasında mobilyalar içeride kalabilir. Oda ısıtılmalıdır. Minimum sıcaklık 18°C iken, 40°C en uygun sıcaklıktır. PVC tavan ise, gerdirmeden önce malzemenin 60-70°C'ye kadar ısıtılması gerekir. Gergi tavan kumaşı ısınma gerektirmez.
Yapı kurulmadan önce kumaş, yapının köşelerine özel bağlantı elemanları ile tutturulur. Tavan ısıtılır ve duvarlara monte edilen levhalara yapıştırılır. Isı, kumaşın büzülmesine ve gerilmesine neden olarak pürüzsüz ve eşit bir yüzey oluşturur. Son aşama, tahtalar ve duvarlar arasındaki yarıkları gizlemektir.